O gradina pe balcon – in 5 pasi simpli

Un colt verde doar pentru tine, in mijlocul orasului, dar chiar la tine acasa, poate fi o oaza de liniste si de relaxare. Gandeste-te numai la placerea de a vedea plantele ingijite de tine zi de zi, pline de flori.

Sau la momentele de liniste petrecute ingrijnd fiecare tulpina si udand fiecare planta. Si da, a avea o gradina, fie ea si pe balcon, inseamna in primul rand o responsabilitate pe care trebuie sa ti-o asumi. Daca ai facut asta, iata cateva sfaturi de care poti tine cont pentru a realiza cu succes acest coltisor verde.
1. Spatiul. Pentru amenajarea unei gradini pe balcon, gandeste in ansamblu: cat spatiu real ai la dispozitie (plantele cresc, se dezvolta, se inalta etc) si in functie de asta vei sti ce plante vei creste.
2. Pozitionarea apartamentului. Cum cade lumina pe balcon? De unde rasare soarele? Ce zona este cea mai expusa luminii si caldurii si in ce moment al zilei? Iata un alt criteriu in functie de care iti vei alege florile pe care vrei sa le ingrijesti si vei alege si locul lor pe balcon.
3. Construieste pas cu pas. Nu incepe cu foarte multe plante. Alege cateva pentru inceput, citeste despre ele, informeaza-te si obisnuieste-te cu ele. Iti vei forma o rutina in acest sens, vei intelege de cat timp este nevoie pentru a ingriji gradina. Apoi incet-incet te poti extinde, ca doar ai prins deja gustul pentru gradinarit.
4. Plantele mereu verzi. Ar fi bine ca in gradinita ta de pe balcon sa ai mereu cateva plante care raman mereu verzi. In felul acesta indiferent de momentul anului vei avea ghivece cu flori.
5. Plante sezoniere. Pentru diversitate, adauga mereu “colectiei” tale cateva plante sezoniere. De exemplu, desi stim ca nu vor dura tot anul, poti cumpara primavara un ghiveci cu flori de nu-ma-uita, care vor da culoare si un aer primavaratic gradinii tale.

Deci, ne apucam de treaba? :)
Photo via pinterest.com


IMPORTANT! Pentru a consulta lista actualizata de preturi si disponibilitati, va rugam sa contactati un consultant de vanzari.
Dezvoltatorul isi rezerva dreptul sa modifice preturile fara notificare prealabila. Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne contactati la VANZARI@TIMISOARA58.RO
© 2019-2020 Timisoara58. All Rights Reserved. Designed By AlphaBeta

Please publish modules in offcanvas position.