Ingredientele stilului minimalist

Simplicity is the new sophistication – nu am zis-o noi, a zis-o Leonardo Da Vinci. Si trebuie sa recunoastem ca este mult adevar in acesta propozitie. Tocmai de aceea stilul de design interior minimalist este,in ultima perioada, din ce in ce mai apreciat si imbratisat in amenajarile interioare.
Regulile sunt simple, dar o amenajare reusita presupune mai mult decat renuntarea la prea mult mobilier, reteta de succes fiind obtinuta prin imbinarea cu mult gust a spatiului ramas liber, cu lumina si culorile folosite.
Accentul cade pe simplitate, culorile sunt putine, contrastele nu sunt puternice, iar spatiile sunt fluide, nu intalnesti “obstacole” care sa iti atraga privirea. Totul este armonios si...simplu.
Culorile: alege o culoare neutra care sa fie dominanta si care sa creeze “fundalul” pe care vei amenaja totul. Apoi adauga accente si nuante calde si luminoase. Nimic strident. Nimic tipator.
Mobilier: gandeste-te la mobilier ca la o bijuterie foarte frumoasa pe care vrei sa o porti si vrei sa iasa in evidenta. Alege deci o piesa de mobilier pentru fiecare camera, in jurul carei vei construi designul. In dormitor poate fi patul matrimonial, in living poate fi un fotoliu sau niste rafturi care sa dea farmec intregii incaperi. Regula de aur: cu cat mai putina mobila, cu atat mai bine! A doua regula de aur: functionalitatea. Elimina deci acel mobilier care nu iti trebuie si pastreaza doar strictul necesar. Bucura-te de spatiul liber, respira, relaxeaza-te!
Podele: pot fi din orice material, conditia este insa sa nu fie acoperite cu nimic si sa stralucesca de curatenie.
Pereti: accesorizeaza-i cu imaginatia ta. Un singur tablou pe intreg peretele din living poate spune mai multe povesti decat un perete intreg plin de picturi sau fotografii.
Storage: spatiile de depozitare trebuie sa fie cat mai ascunse privirii. De aceea un walk-in-dressing poate fi solutia perfecta pentru a elimina sifonierul din dormitor si pentru a castiga mai mult spatiu pentru tine.
Ce este clar este ca stilul minimalist nu se potriveste oricui si poate parea rece si impersonal. Poate fi insa un exercitiu interesant prin care sa renuntam la lucrurile neimportante si care ne aglomereaza. Poate fi un pas catre echilibru si liniste. O noua casa e un inceput de drum, iar drumurile noi sunt pavate de decizii care ne vor ghida in viata. Deci, ar fi stilul minimalist o optiune pentru tine si noua ta casa? Vezi si colectia noastra de pe Pinterest inainte sa iei o decizie: Home for minimalists.


IMPORTANT! Pentru a consulta lista actualizata de preturi si disponibilitati, va rugam sa contactati un consultant de vanzari.
Dezvoltatorul isi rezerva dreptul sa modifice preturile fara notificare prealabila. Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne contactati la VANZARI@TIMISOARA58.RO
© 2019-2020 Timisoara58. All Rights Reserved. Designed By AlphaBeta

Please publish modules in offcanvas position.