Primii pasi in amenajarea casei

Ti-ai cumparat o casa noua, esti super entuziasmat si abia astepti sa te muti. Dar nu te poti muta, evident, pana ce nu amenajezi. Primul impuls pe care il ai este sa te gandesti la o shema de culoare si apoi sa dai o fuga in magazinele de mobila si de accesorii. Inainte de a face asta, insa, iti recomandam sa iei in considerare urmatoarele 3 lucruri, care vor avea impact major asupra aspectului final al apartamentului tau.

a) Ce camera decorezi? Fiecare camera din casa trebuie tratata separat si gandita ca avand un scop bine definit. Indiferent ca este un apartament de doua camere, de trei camere, de patru camere sau o intreaga casa, fiecare spatiu va avea o anumita utilitate. Gadeste-te care este aceea. La ce intrebari ar trebui sa raspunzi: Cat timp vei petrece intr-o anumita camera si ce activitati vei desfasura acolo? Ce perioada a zilei vei fi cel mai mult in acea incapare? Ce tip de mobilier vei avea in acea incapere – pat, biblioteca, birou etc? Raspunsurile la aceaste intrebari sunt extrem de importante pentru ca pot influenta decizia de a alege culoarea cu care vei decora acea camera. De exemplu, albastrul ar fi de evitat in dormitor, dar ar putea fi o culoare excelenta pentru birou, fiind o culoare care stimuleaza intelectul.

b) Acorda importanta luminii naturale si felului in care ea imbraca fiecare camera. In ce incaperi din apartamentul nou ai parte de soare? Si in ce perioada a zilei? Cum arata camera dimineata, la pranz sau seara, spre apus? Unde cad umbrele si ce locuri se scalda in lumina? Este important pentru ca acesta poate fi un criteriu in functie de care iti vei pozitiona biroul, fotoliul sau patul, ori iti vei alege peretele pe care sa iti pui taboul preferat sau oglinda.

c) Dimensiunile camerelor. Echilibrul intre spatii libere si cele mobilate, intre pereti goi si pereti colorati, intre lumina naturala si umbre nu este atat de dificil de obtinut. Trebuie doar sa desenezi in mintea ta felul in care va arata fiecare camera, sa proiectezi totul inainte de a te apuca efectiv de decorare si sa gasesti acel echilibru care face ca fiecare incapere sa arate ca un tot unitar si inchegat.
Bun, acum ca este planul facut, pasul urmator este alegerea cromaticii. Si cum nimic nu este intamplator, revenim in articolul viitor cu cateva informatii legate de felul in care culorile ne influenteaza viata de zi cu zi si cu sfaturi privind cea mai buna alegere cromatica in functie de camera pe care urmeaza sa o decorezi.


IMPORTANT! Pentru a consulta lista actualizata de preturi si disponibilitati, va rugam sa contactati un consultant de vanzari.
Dezvoltatorul isi rezerva dreptul sa modifice preturile fara notificare prealabila. Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne contactati la VANZARI@TIMISOARA58.RO
© 2019-2020 Timisoara58. All Rights Reserved. Designed By AlphaBeta

Please publish modules in offcanvas position.