Amenajarea balconului în 10 pași

Vremea călduroasă ne bate la ușa și o putem întâmpina chiar de pe … balcon. Gustul cafelei de dimineață este mai bun când o savurezi în aer liber, același lucru îl putem spune și despre un pahar de vin, privind apusul. Indiferent de forma balconului, de dimensiunile acestuia, închis sau deschis, îl puteți reamenaja, astfel încât să fie mai mult decât un loc de depozitare. Îți venim în ajutor cu câteva idei, numai bune de pus în practică.

1. Lucru de bază și de la care puteți să porniți este culoarea predominantă, pe care o doriți să vă “îmbrace” balconul și stilul pe care doriți să-l adaptați.
2. Indiferent dacă aveți un balcon mic, mare, îngust, lung, o regulă general valabilă este să achizitionați mobiler modular cu funcție dublă. Cu ajutorul acestui tip de mobilier vă puteți bucura de spațiile ascunse pentru depozitoare. Tabureții cu capac sau masuțele detașabile sunt doar cateva opțiuni.
3. Rămânem tot în zona de mobilier și amintim de mesele și scaunele pliante sau cele rabatabile, de mare ajutor dacă aveți nevoie la un moment dat de un balcon liber. Acestea se pot depozita fără nicio grijă pe un perete.
4. Cum vremea nu este mereu prietenoasă, dacă folosiți pernuțe de șezut, fețe de masă sau alte materiale textile, cel mai bine optați pentru materiale impermeabile. Astfel nu mai stați cu grijă că ploaia vă va distruge materialele preferate.
5. Folosiți-vă de pereți pentru depozitare. În principiu, spațiul vertical este liber, profitați de acest avantaj și alegeți rafturi suspendante sau lipite de unul dintre pereți.
6. Accesorizați-vă balconul cu plantele verzi și flori. Aceste vor aduce un strop de culoare și relaxare. Le puteți pune vertical, la geam sau lângă balustradă.
7. Dacă vă doriți intimitate, puteți apela la rogojini simple de papură, panouri din răchită, rattan, stuf. Puteți să folosiți plante precum iedera sau vița-de-vie pentru a vă acoperi grilajele ori spațiile la vedere.
8. Un alt mic truc de care să țineți cont, mai ales dacă aveți un balcon mai mic, este să acordați atenție pardoselii, cu cît este mai simpla și mai liberă, cu atât spațiul va părea mai ordonat și mai generos.
9. Dacă vă doriți ca balconul să devină o extensie a camerei, nu uitați de covorașe și alte accesorii textile, pernuțe, coșulețe sau suporturi textile de agățat florile.
10. Serile de vară sunt mai răcoroase pe balcon. Chiar daca se întunecă mai târziu, puteți să pastrați lumina pe balcon cu ajutorul unor instalații cu becuri pe bază de baterii, sau lumânari (având în permanență grijă de ele).

În funcție de ce vă doriți, puteți aduce îmbunătățiri acestui loc. De la spațiu de depozitat, zonă de relaxare, zonă de lucru, sau locul de luat masa, imaginația și ideile sunt nelimitate.
Poză: Pinterest


IMPORTANT! Pentru a consulta lista actualizata de preturi si disponibilitati, va rugam sa contactati un consultant de vanzari.
Dezvoltatorul isi rezerva dreptul sa modifice preturile fara notificare prealabila. Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne contactati la VANZARI@TIMISOARA58.RO
© 2019-2020 Timisoara58. All Rights Reserved. Designed By AlphaBeta

Please publish modules in offcanvas position.