Cum purificăm aerul din locuință?

Pe lăngă faptul că ne infrumusetează locuința, plantele de apartament mai pot avea un rol la fel de important, acela de a purifica aerul. Toate plantele de interior, cu flori sau nu, sunt capabile să împrospăteze aerul din casă, prin procesul natural de fotosinteză. Aici, intervin chiar oamenii de știință de la NASA , care ne spun că există plante ce pot elimina până la 87% din substanțele chimice din aer, în doar 24 de ore. Când spunem “substante chimice” ne referim la toxinele nocive de uz casnic. Pe lângă faptul că împrospătează aerul, plantele de apartament, filtrează poluanții și dioxidul de carbon, eliberează oxigen, reglează nivelul umidității, elimină radiațiile provenite de la aparatura electrocasnicelor și a substanțelor toxice provenite din utilizarea detergenților și a vopselelor. Tot specialiștii ne recomandă că la fiecare 8mp să existe câte o plantă, acest lucru înseamnă că ar fi nevoie de două sau trei plante într-un living de dimensiuni obișnuite.

Mulți dintre noi fugim de responsabilitatea de a avea grija de o plantă, dar cele mai multe dintre acestea, nu necesită mult timp pentru îngrijire, fiind foarte ușor de crescut. Că să vă fie mai ușor, puteți notă pe un calendar necesarul de apă și când trebuie udată o plantă. Atunci când faceți curat în casă, acordați un pic de atenție și frunzelor, ștergându-le de praf cu o cârpă umedă, astfel le asigurați o absorbție adecvată a particulele din aer și a toxinelor. La un singur aspect mai trebuie să fiți atenți, lumina. Luați în considerare cantitatea de soare de care are nevoie o plantă și așezați ghiveciul acolo unde mediul este cel mai proprice pentru ea.

Iată lista cu plantele eficiente în lupta cu aerul nesănătos din locuințe:

1. Aloe Vera – Are nevoie de soare, nu se ține la temperaturi ridicate, necesită sol bine drenat, cu o usoară uscare între udări

2. Palmierul Areca-Este cunoscută că fiind unul dintre cele mai bune plante în purificarea aerului. Toleranță moderată la secetă, preferă soare parțial și sol bine drenat

3. Ficusul de cauciuc – Pentru această plantă este nevoie de un sol bogat, apă la intervale mari de timp și lumină filtrată

4. Palmierul de bambus – Are nevoie de lumină strălucitoare, dar nu directă. Trebuie udată frecvent, dar să nu stea în apă.

5. Arborele Dragon – Cunoscut pentru purificare aerului de fum de țigară. Tolerează solul uscat și udările neregulate și nu este necesară lumina directă a soarelui.

6. Orhideea Molie – Această se dezvoltă cu multă lumină și udări la interval de 3, 4 zile în perioadă caldă, și o data pe săptămâna în perioadă rece. Florile pot ține chiar și câteva luni

7. Ficusul Plângător – Preferă soarele, dar se poate așeza și la umbră. Trebuie udat cu moderație.

8. Plantă Șarpe – Tolerează un nivel scăzut de lumină, iar udările se fac o dată la două săptămâni pe timp de vară și o data pe luna în timpul iernii.

9. Crinul Păcii – Perfect pentru bucătarii, băi sau spălătorii. Este ușor de întreținut, preferă multă apă, pusă mai rar, și lumina puternică, indirectă.

10. Curmalul pitic - Iubește soarele, solul umed și apa căldută.

Atenție însă, unele plante pot avea părți otrăvitoare și să nu fie portivite pentru dumneavoastră, pentru cei mici sau pentru animalele de companie. Pentru orice plantă nouă pe care o aduceți în case trebuie să vă informați asupra ei.

Petrecem aproximativ 90% din timpul liber în interior, iar calitatea aerului contează. Așadar, incearcati să introduceți câteva plante în stilul casei și ele vă vor ajută să reduceți particulele nocive din aer.

Poza: Pinterest


IMPORTANT! Pentru a consulta lista actualizata de preturi si disponibilitati, va rugam sa contactati un consultant de vanzari.
Dezvoltatorul isi rezerva dreptul sa modifice preturile fara notificare prealabila. Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne contactati la VANZARI@TIMISOARA58.RO
© 2019-2020 Timisoara58. All Rights Reserved. Designed By AlphaBeta

Please publish modules in offcanvas position.