Istoria cartierului Drumul Taberei

Fie că ne-am născut aici, că am făcut școala, fie că locuim aici sau dorim să ne mutăm în acest cartier, istoria cartierului Drumul Taberei este una interesantă pe care trebuie să o cunoaștem.

Originea numelui “Drumul Taberei” vine din timpuri îndelungate, mai exact din 1821, când Tudor Vladimirescu intră în zona de vest a Bucureștiului și își așează aici tabăra de panduri. Tot aici, tot în acele timpuri, se efectuau exerciții militare, se confecționau arme de luptă și se recrutau oșteni pentru armată.

Istoria cartierului Drumul Taberei continuă și în perioada comunistă, mai exact în anii ‘60, când au fost construite primele cartiere mari. Atunci s-au construit blocurile de pe Calea Griviței, Ștefan Cel Mare, Balta Albă și bineînțeles Drumul Taberei. Apartamentele constuite atunci sunt micuțe, nu sunt decomandate, iar apartamenetele de trei camere nu dispun și de baie de serviciu. În anii 1970 au început să se construiască blocuri și în celelalte cartiere mari, iar în zona Drumul Taberei s-au ridicat și ultimile blocuri din acea perioadă. După cutremurul din 1977, s-a construit altfel, camere mai mari, apartamente cu băi de serviciu, garsoniere mai spațioase.

Cartierul Drumul Taberei a fost construit ca fiind un cartier aerist, cochet, cu spații verzi, cu magazine și cu locuri de parcare. În perioada de dinainte de ‘89, aceste blocuri serveau drept locuințe cadrelor militare.

În București sunt cartiere vechi cu un soi de identitate, cu un soi de mândrie, printre care și Drumul Taberei. Un cartier construit din dorința de a servi mai multor nevoi, având parcuri, având artere principale care fac legătura rapid cu celelalte cartiere și centrul capitalei, cu transport în comun, cu magazine, școli, grădinițe, restaurante și cafenele.

Bucureștiul trebuie înțeles și nu este îndeajuns să știm doar istoria centrului. În cartier locuim, în cartier ne creștem copiii, în cartier ne vizităm rudele și prietenii, cartierul in care locuim este mai important decât am crede.

Poza: www.wikimapia.org


IMPORTANT! Pentru a consulta lista actualizata de preturi si disponibilitati, va rugam sa contactati un consultant de vanzari.
Dezvoltatorul isi rezerva dreptul sa modifice preturile fara notificare prealabila. Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne contactati la VANZARI@TIMISOARA58.RO
© 2019-2020 Timisoara58. All Rights Reserved. Designed By AlphaBeta

Please publish modules in offcanvas position.