Sfaturi pentru amenajarea camerei copilului

Camera copilului trebuie să îndeplinească mai multe funcții și să fie mai mult decât un simplu dormitor. În funcție de vârstă, camera va cunoaște transformări în timp. Bebelușii depind integral de părinți, ușor se va transforma într-un loc de joacă, locul unde își va face temele sau locul unde își va invită prietenii când va mai crește. O astfel de cameră trebuie să rămână practică și mobilată inteligent conform nevoilor copilului.

Pentru amenjarea camerei celor mici trebuie să fiți atenți la cele trei zone: de recreere, de joacă și de studiu. Zona de recreere sau de somn este cea destinată patului. Zona de joacă poate să fie amenajată oriunde în cameră, pe un covor, în centru sau undeva lângă perete. Pentru zona de lucru este nevoie de un birou care să nu ocupe foarte mult spațiu, acesta se poate amplasa undeva lângă o fereastră pentru a avea cât mai multă lumină naturală. Chiar dacă este la o vârstă mică, pe viitor trebuie să luați în calcul și un loc pentru calculator, dar și spațiu pentru scris sau citit.

Bugetul este foarte important, acesta ne limitează în cele mai multe cazuri. Investiți în produsele cu utilizare îndelungată și economisiți în ceea ce privește elementele de decor. Gusturile celor mici se vor schimba rapid, de aceea nu este nevoie să cheltuiți foarte mult pentru decorațiuni.

Începți de la alegerea culorilor. Până în vârstă de 7 ani se pot folosi nuanțe mai tari, iar după 9 ani puteți opta pentru nuanțe pastelate, mai potolite. Împreună cu cei mici puteți să alegeți culorile pentru pereți, fie că este vorba de nuanțe neutre: alb, griuri deschise, crem sau bej deschis. O altă variantă ar fi optarea pentru un tapet cu imprimeu inspirit de povești sau desene animate. Mobilerul trebuie ales cu grijă pentru a beneficia de tot spațiul disponibil. Având în vedere că în mobilier veți face o mică investiție, este important să-l alegeți în nuanțe versatile pentru a putea fi folosit o perioadă mai lungă de timp. Pentru restul decorului, un băiețel va alege culori precum albastru sau verde, iar fetițele vor alege nuanțe de roz și roșu. În locul unui covor masiv sau a unei mochete, optați pentru carpete mici, ce pot fi ușor de întreținut și ușor de înlocuit. Pentru lenjerii și draperii alegeți materiale naturale de bună calitate, bumbac sau in.

Pe măsură ce copilul avansează în vârstă, devenit adolescent își va revendica spațiul, iar în funcție de gusturile muzicale, cinematografice, înclinațiile artistice sau sportive, singur își va amenaja camera. Cel mai probabil toate inițiativele de decorațiuni interioare vor fi refuzate de tânărul adolescent, dorind să-și impună amprenta stilistică. De la vârstă potrivită, colaborați cu ei în ceea ce privește decorarea camerei și nu uitați de regula conform căreia trebuie să fim înconjurați de ceea ce iubim.

Poză: Pinterest


IMPORTANT! Pentru a consulta lista actualizata de preturi si disponibilitati, va rugam sa contactati un consultant de vanzari.
Dezvoltatorul isi rezerva dreptul sa modifice preturile fara notificare prealabila. Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne contactati la VANZARI@TIMISOARA58.RO
© 2019-2020 Timisoara58. All Rights Reserved. Designed By AlphaBeta

Please publish modules in offcanvas position.