Bucătărie închisă sau bucătărie deschisă?

Bucătăria, față de alte încăperi, necesită mai multă atenție la momentul amenjarii ei. Trebuie să țineți cont de spațiul acesteia, de poziționarea chiuvetei, a frigiderului, a aragazului și spațiul unde serviți masa. În ultimii ani, moda bucătăriilor deschise și-a făcut loc în designul românesc, mai ales în blocurile construite din anii 1990 până în prezent. Înainte să luați decizia de a cumpăra un apartament, prioritizați-vă cu atenție necesitățile. Doriți ca bucătăria să fie un spațiu funcțional închis sau un spațiu conectat la restul casei?

 Bucătăria închisă este cea clasică, spațiul izolat de restul casei printr-o ușă. Cel mai întâlnit avantaj al bucătăriilor închise este faptul că acestea se aerisesc și în mod natural, mai rapid. Dacă vă place să gătiți în liniște și în intimitate, bucătăria închisă vă este potrivită. Un alt aspect ce ține de economisirea spațiului, este faptul că în acest tip de bucătărie puteți sporii spațiile de depozitare prin dulapuri și rafturi. Un alt avantaj al pasionaților de gastronomie este faptul că dezordinea și murdăria rămân ascunse, iar procesul de luare a mesei rămâne unul formal și elegant.

 Unul dintre cele mai importante avantaje ale unei bucătarii deschise  este faptul că spațiul este continuu, mai fluid, iar din punct de vedere estetic, acesta va părea mai mare. Un alt aspect îmbucurător la acest tip de bucătărie este faptul că atunci când preparați mâncare puteți țineți conversațiie cu cei din restul casei. Pentru unele familii, gătitul nu mai are aceeași importanță ca în trecut, iar bucătăria a devenit un spațiu de relaxare, de întâlnire cu familia sau prietenii. Astfel, puteți petrece mai mult timp cu persoanele dragi, în timp ce pregătiți cină. Nu uitați că în cazul achiziționării unui apartament cu bucătărie open space, trebuie să achiziționați și o hotă performantă, în caz contrar, mirosurile de mâncare se vor îmbiba în pereți și în orice obiect de mobilier cu tapiserie. Pe lângă miros, atunci când spațiul nu este ventilat corect, se formează condens, care în timp, poate diminua calitatea mobilierului sau a electrocasnicelor.

 În cazul în care doriți o modificare în bucătărie, o puteți închide cu un perete de sticlă sau să introduceți un sistem de uși glisante. Iar dacă sunteți intersați să separați zona de bucătărie față de dinning și de living puteți opta pentru diferite modele sau nuanțe pentru pardoseală.

 Indiferent de ceea ce alegeți, până la urmă totul se reducere la preferința personală. Atât bucătăriile închise, cât și cele deschise au avantaje și dezavantaje, iar dumneavoastră faceți această alegerea în funcție de preferințe și nevoi. Stilul propriu de viață este cel care determină ce tip de bucătărie să alegeți.

Poza: www.john-lewis.co.uk


IMPORTANT! Pentru a consulta lista actualizata de preturi si disponibilitati, va rugam sa contactati un consultant de vanzari.
Dezvoltatorul isi rezerva dreptul sa modifice preturile fara notificare prealabila. Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne contactati la VANZARI@TIMISOARA58.RO
© 2019-2020 Timisoara58. All Rights Reserved. Designed By AlphaBeta

Please publish modules in offcanvas position.